top of page

Alle hens aan dek - Stavoren

Updated: Aug 8, 2023

Een tijdje terug had ik een interview met mijn model voor Stavoren. Holk de Groot is genomineerd voor Staveren, als de mater familias van het Skûtsje Súdwesthoek SWH. Ze is de drijvende kracht achter de SWH. Ze doet veel voor de bemanning en het skûtsje. Trots toont ze hier de schipperstrui met het zeilteken.


Later kwam ze langs voor een fotoshoot en bespraken we de setting voor het schilderij. Ik ben met veel plezier aan het werk, het wordt een bijzonder schilderij voor onze kunstzinnige Elfstedentocht ‘Fr11slân door de ogen van Vermeer'. We zetten alle zeilen bij, alle hens aan dek!


Holk de Groot, mater familias van het Skûtsje SWH
Holk de Groot, mater familias van het Skûtsje SWH

Gabriëlle Westra & Holk de Groot (fotoshoot)
Gabriëlle Westra & Holk de Groot (fotoshoot)

In skoftsje werom hie ik in fraachpetear mei myn model foar Starum. Holk de Groot is nominearre foar Starum, as de famylje mem fan it Skûtsje Súdwesthoek SWH. Se is de driuwende krêft efter de SWH. Efter de skermen docht se in soad foar de bemanning en it skûtsjegebeuren. Grutsk lit se de skipperstrui mei it sylmerk sjen.


Letter kaam se foar in fotoshoot yn it atelier en bepraten wy it dekôr foar it skilderij. Ik bin mei in protte nocht oan it wurk, it wurdt in bysûnder skilderij foar ús artistike Alvestêdetocht. Fr11slân troch de eagen fan Vermeer. We sette alle seilen by, alle hens oan dek!


31 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page