top of page

Opening Franeker Botniastins / Planetarium

Updated: 6 days ago

Zaterdag 11 mei was de opening in de Botniastins in Franeker met een lezing door Adrie Warmenhoven, directeur van het Planetarium, die ons later meeneemt voor een rondleiding door het gebouw. Gabriëlle Westra & Randolph Algera vertellen de gasten over het kunst- en mienskip project en we maken kennis met het genomineerde model Gré vd. Valk. Ze is jaren stadsgids geweest en startte haar rondleidingen altijd vanaf het Planetarium. Ze geniet nog zichtbaar van de aandacht voor haar stad. De expositie is t/m 15 juni te zien. Voor de openingstijden verwijzen we naar de respectievelijke websites.


Randolph en Gabriëlle vertellen over hun werk en over het project.


Adrie Warmenhoven geeft een lezing en doet de rondleiding in het Planetarium, dat sinds kort op de Wereld erfgoed lijst staat.De catering verzorgd door Tjitte de Wolff van Parkhotel Tjaarda

De gezusters Vd Valk


Enkele van de Elfstedenschilderijen.

Sneon 11 maaie wie de iepening yn de Botniastins yn Frjentsjer mei in lêzing fan Adrie Warmenhoven, direkteur fan it Planetarium, dy't ús letter in rûnliedet troch it gebou. Gabriëlle Westra & Randolph Algera fertelle de gasten oer it keunst- en mienskipprojekt en wy treffe it nominearre model Gré vd. Valk. Se is al jierren stedsgids en begjint har rûnliedingen altyd fanút it Planetarium. Se genietet noch sichtber fan de oandacht foar har stêd. De exposysje is o/m 15 juny te sjen. Sjoch foar mear ynfo de websteks fan it Planetarium en de Botniastins.


11 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page