top of page

Yeah, m'n eerste Vermeer-model ontmoeten

Updated: Aug 8, 2023

Ik ga mijn eerste Vermeer-model ontmoeten, spannend.

Voordat er een ontmoeting kan plaatsvinden, heb ik al heel wat onderzoek naar Vermeers werken gedaan. Welke solo portretten zijn er, welke met koppels, welke schilderijen met meerdere personen? Hoe zijn ze gekleed? In welke omgeving zijn ze door Vermeer geplaatst? Hoe is de belichting enz. Ik ga in samenspraak met mijn model bepalen hoe mijn schilderij van Vermeer eruit gaat zien. Hoe denkt zij over de setting? Zal Sneek erin te herkennen zijn? En hoe dan? Is het een retro of juist een futuristische setting?

Ik sil myn earste Vermeer-model moetsje, spannend. Foardat der in gearkomste plakfine kin, haw ik al in soad ûndersyk dien nei it wurk fan Vermeer. Hokker soloportretten binne der, hokker mei pearen, hokker skilderijen mei ferskate minsken? Hoe binne se klaaid? Yn hokker omjouwing waarden se pleatst troch Vermeer? Hoe is de ferljochting ensfh. Yn oerlis mei myn model sil ik bepale hoe't myn Vermeer-skilderij der út komt te sjen. Wat tinkt se oer de ynstelling? Sil Snits der yn werkenber wêze? En hoe? Is it in retro of in futuristyske ynstelling?

79 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page